keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Digisillan Abitti Tour 2016

Digisilta on kiertänyt ahkerasti hankekouluissa treenaamassa Abittia myös niiden opettajien kanssa, jotka eivät ole vielä ehtineet tai uskaltaneet abittiin tutustua. Paljon on abittiin liittyviä myyttejä murrettu, mutta myös parannusehdotuksia kehitelty. Toki tulee tiedostaa, että ohjelman kehitysvaihe on vielä kesken.

Digisillan Abitti Tour 2016:

25.2. Lammi
09.3. Kauriala
15.3. Riihimäki
17.3. Lammi
17.3. Riihimäki
18.3. Kauriala
22.3. Lyseo Hml
01.4. Lyseo Hml
07.4. Kauriala
19.4 Janakkala
21.4 Parola
12.5 Parola


maanantai 7. maaliskuuta 2016

Tettiä yli-innovaatioaktivistin keinoin

Lukiolaisten työelämään tutustuminen (TET) on sitä, että mapitetaan papereita, täytetään hyllyjä tai keitetään oikeille työntekijöille kahvia! Olkoon tämä kärjistys tai ei, mutta nyt mapituksetkin tehdään uudella otteella julistaa yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki, joka priiffasi Hämeenlinnan lyseon lukion yrityslinjan nuoret viikon mittaiseen TET-jaksoon.

Viikko menee näin:

MA-TI (Kummastelu ja osaaminen)
A = Ask
B = Brain-/Bodystorm
C = Choose & Crystalize  

KE (Kyky siirtyä ajatuksista toimintaan)
D = Demo or Die
E = Experimentation ideas
F = Feedback, Fail Fast

TO (Kyky saada aikaan tuloksia)
G = Gain & Grow
H = High Fidelty Pilot

PE (Kyky lisätä oppimisnopeutta)
I = Illustrate & Illmuminate (dokumentoi oppimien)

Anssi Tuulenmäki sanoma mutamaan kysymykseen kiteytettynä puhuttelee myös lukiomaailmaa: Miksi ihmisiä niin kouluissa kuin työmaailmassa palkitaan jo olevien tietojen ja ratkaisujen osaamisesta eikä niinkään uusden tuottamisesta? Annetaanko aikaa ja arvostusta maailman kummastelemiselle? Ymmärretäänkö, että juuri tämä kummastelu synntyttä ratkaisuja ongelmiin - siis oikeita innovaatioita? Lisäksi minkä takia kaikki uuden luominen nähdään aina kalliina ja raskaana prosessina, kun se voi olla jotain hyvin yksinkertaista ja helppoa!